Ayman Alamori

Ik ben Ayman Alamori. In 1978 kwam ik ter wereld in Jaferzite in Syrië. Ik heb mijn jeugd in dit prachtige land doorgebracht met mijn ouders, acht zussen en vier broers. Na mijn studie filosofie, heb ik eerst vier jaar als docent gewerkt, daarna ben ik mijn eigen middelbare school begonnen. Samen met mijn vrouw Wafaa kreeg ik drie prachtige zonen en wij woonden in Hama Kaferzite.

Helaas brak er een oorlog uit in Syrië en zagen wij ons genoodzaakt om ons geliefde vaderland te ontvluchten. Wij hebben, na een lange reis en angstige boottocht naar Italië, uiteindelijk Nederland bereikt en hier een veilige thuishaven gevonden om onze kinderen groot te brengen

Wafaa Hayek

Ik ben Wafaa Hayek. Ik ben geboren in Kaferzite in Syrië in 1979 en groeide op in een gezin met negen broers en zes zussen. Onderwijs was belangrijk voor ons gezin. Mijn vader was de docent van mijn huidige man Ayman. Ik ben een afgestudeerde ingenieur en heb ook als docent in ingenieur gewerkt. Mijn liefde voor de heerlijke Syrische keuken is mij door mijn moeder met de paplepel ingegoten.

Nadat wij in Nederland zijn aangekomen, hebben wij eerst in verschillende asielzoekerscentra gezeten. Sinds juni 2015 wonen wij onze fijne eigen plek in het mooie Haarlem.

Wij willen ook hier een mooie toekomst met onze kinderen opbouwen en op een positieve manier bijdragen aan de Nederlandse samenleving. In het contact met Nederlanders en vooral onze Nederlandse taalcoaches viel op dat het ook de liefde voor eten is, die verbindt.

Zo ontstond het idee om samen een catering bedrijf te beginnen waarin mij overheerlijk Syrisch eten voor u klaarmaken. Om echt lekker te eten, moet alles vers zijn. Wij hopen met ons eten een beetje van de schoonheid van ons land aan u over te brengen.